24 april 2021

Weer een stap verder! 

Dat kun je wel stellen, want behalve dat we (kunnen) zoomen, wordt er ook gejamulust! Ge-watte? 

Na een intensive voorbereiding van enkele maanden repeteert een klein groepje (3 zangstemmen en de 2 muzikanten) enkele liedjes met behulp van het programma Jamulus. Hierbij zit iedereen thuis achter de computer te zingen of te spelen. Onze “regisseur/machinist” Adrie V (wat heeft hij daar veel tijd in gestoken!). zit achter zijn computerscherm(en) en heeft het voor elkaar gekregen dat overige koorleden op een later tijdstip middels het programma Zoom ook thuis kunnen meeluisteren en/of meezingen. 

Heel erg leuk om te doen en zo zie je elkaar toch weer. Beter iets dan niets, maar we verlangen allemaal wel naar de fysieke samenkomst om daar echt muziek te maken. 

6 november 2020

De coronapandemie heeft veel te weeg gebracht en helaas zijn we nog niet aan het einde hiervan. Net zoals zo vele andere Nederlandse koren kunnen ook wij niet vooruit. We hebben een prachtig alternatief voor onze repetitieruimte (zie het nieuwsitem van 3 september 2020, hieronder) maar we mogen niet repeteren. Ondanks de afspraken die we keurig nakomen. Hoe houd je dan contact met elkaar? 

en…

Gewoon, lekker een halfuurtje zoomen. 

 

3 september 2020

Gisterenavond konden we niet terecht in De Pekhoeve maar we konden wel gebruik maken van een ruimte in het Chassé theater. En wat voor een ruimte: het podium van de grote zaal!!!!! Daar waar grote artiesten/cabaretiers/dansensembles het publiek vermaken. Immens groot: zo hoog, zo breed, zo lang.

Heel fijn dat we er terecht konden, we zagen elkaar weer, nieuwtjes konden worden uitgewisseld.  

Maar…volgende keer weer gezellig in De Pekhoeve.

19 augustus 2020 

Eindelijk, ja eindelijk was het dan zover: we konden/mochten weer gaan repeteren.  Niet in onze vertrouwde, sfeervolle en gezellige ruimte. Daar zouden we zeker geen 1,5 meter afstand kunnen houden.  We zijn uitgeweken naar De Pekhoeve in Ulvenhout, waar we zeer gastvrij zijn ontvangen. Geen 1,5 maar 2 meter hebben we aangehouden en gisteren pasten de aanwezige koorleden daar gemakkelijk in. Als alle koorleden aanwezig zijn, kunnen we ook dan de 1,5 meter afstand hanteren.  Wel even wennen aan de ruimte, inzingen en stembanden losmaken was zeker geen overbodige luxe. Algehele indruk was zeer positief.

7 maart 2020

Wij waren uitgenodigd en hebben in Mondiaal Centrum toepasselijke liederen gezongen. Sfeervol!

Inderdaad….een gastoptreden tijdens het laatste nummer!

Volgend jaar weer?!

25 januari 2020

Na 11 jaar hebben wij afscheid genomen van “onze” repetitieruimte “Spelletjescafé De Zandloper”, omdat -zoals eigenaresse Marjo het zelf omschreef- “Zandloper—–zand erover”. Spelletjescafé gaat dus dicht. Heel jammer!!

Gelukkig kunnen we voortaan terecht in MUZI&ZO.

Een prima. sfeervolle locatie, gerund door een enthousiaste Gea!

De eerste repetities stonden in het teken van ons optreden bij alle Buurtkrachtmedewerkers van Breda. In de Rijnauwenstraat in Breda (wijk IJpelaar) werd een gezellige bijeenkomst voor deze mensen georganiseerd en wij mochten daar onze liedjes zingen. Voor dit dankbare, enthousiaste, goed luisterend publiek hebben wij o.a. Imagine, Knap het zelf maar op, Zorgeloos gezongen. De inhoud van deze nummers was voor het publiek herkenbaar!!!

Zondag 25 december 2019

Al vele jaren zingen wij in Breda onze liederen voor de vele vrijwilligers en dak- en thuislozen. Ook dit jaar stonden wij op deze Eerste Kerstdag in het sfeervol ingerichte Tientjescafé. Het welkom was wederom erg hartelijk.

“Meng je”, “De ijsbeer”, “Groningen Rhapsody”. Zomaar een kleine greep uit het lijstje van de door ons gezongen liederen.

Eric en Carla soleerden in het lied “Jesuke”. Voor de eerste keer!!! Chapeau!!!!

Al wie dit leest, wensen wij vanaf deze plek fantastische Feestdagen en een supergezond, muzikaal, sportief, energiek, onbezorgd 2020!!!!!!

Zaterdag 7 december 2019

Voor dit prachtige initiatief zijn wij graag actief!!

Met onze complimenten voor de prima organisatie.

Meer zien? Kijk eens op https://www.bndestem.nl/breda/schrijfactie-amnesty-international-in-breda-deze-verhalen-maken-echt-indruk~a7c7e687/  Een filmpje en een passende tekst.

Op zondag 10 november 2019 hebben we traditiegetrouw deelgenomen aan de jaarlijkse herdenking van de Kristallnacht. Een belangrijke dag uit het trieste verleden. Een dag die steeds weer herdacht moet worden. 

Een herdenking om stil te staan.

Bloemen ter nagedachtenis.

Mooie, toepasselijke liederen. Ingetogen, met passie gezongen.

Samen naar gebedsruimtes van andere religies.

Artikel 1 van ONZE grondwet: 

Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.”

Met dank aan fotograaf Max.