7-7-2023

Vrijdag 7 juli zongen we “Water”liedjes tijdens het festival “Liefde voor Water” op Landgoed Bouvigne. Prachtige locatie, aandachtig publiek, fijne sfeer.

 

Een stukje uit een mooie opname.

Met dank aan cineast Tom.

25-3-2023

Gisteren waren wij in de voormalige steenfabriek in Gilze te gast tijdens de opening van de tentoonstelling “Kiem”.

Een prachtige locatie, een goede akoestiek, een geïnteresseerd publiek, een prima optreden. Veel complimenten waaronder “Een bijzonder koor”.

Tijdens het lied Sud-Afrika.

27-2-2023

Op 26 februari hebben we gezellig gezongen voor een enthousiast publiek bij de verjaardag van “schoon”zus Anneke.

Hier zongen we “Die Bol”. Daar moeten we zuinig op zijn!

 

16-2-2023

Maatschappijkritisch koor Tegen De Wind Mee heeft op 15 februari haar bijdrage geleverd aan een benefiet avond van Buddy to Buddy en Hello Breda.

Mensen waren hier bijeen om hun verbondenheid te tonen met de Turkse en Syrische inwoners die zo zwaar getroffen zijn door de aardbeving.

Stel je eens voor, dat mensen samen in vrede leven en de aarde gelijkwaardig en evenredig zouden delen.

“Imagine” van John Lennon

 

Kinderen zijn ook bij deze ramp kwetsbaar en zoeken veiligheid, geborgenheid en voedsel. Wie helpt en troost ze?

Kinderen op de vlucht”

In het nummer “Is this the world we created “ van Queen worden vragen gesteld wat ons aandeel aan de huidige wereld is.

Tóch zijn wij mensen óók in staat om ondanks alle verschillen de handen ineen te slaan.

Verschillen kun je overbruggen en we kunnen samenwerken voor een betere wereld.

Sámen zijn wij in staat om de wereld weer wat mooier te maken; ondanks alles.

24-1-2023

In het sfeervolle gemeenschapshuis hebben wij een gastoptreden van ruim 40 minuten verzorgd. Sfeervol, veel publiek.

Ieder liedje werd spitsvondig aangekondigd. Op onze setlist stonden o.a.  De Bol, Is this the world we’ve created, We weten het wel, Koffertje, Iedereen is van de wereld, Meng je. Naar ons idee een prima optreden. Enkele foto’s:

Na ons optreden konden wij genieten van Con Amore .

 

 

4-1-2023

Op 13 november 2022 hebben wij op uitnodiging van het mannenkoor Heerenleven een aantal liedjes op het koorfeest in Café Parkzicht mogen zingen. Johan van den Heuvel heeft in die sfeerrijke locatie een aantal foto’s gemaakt. Een kleine selectie staat hieronder.

Mooi feest, goede sfeer.

Dank aan Heerenleven!

Dank aan de fotograaf!!

11 december 2022

Schrijfdag AMNESTY. In de sfeervolle Lutherse Kerk in Breda hebben wij geschreven en…….

natuurlijk zongen wij enkele liedjes met toepasselijke teksten. Bijvoorbeeld “Bread and Roses”, “De gedachten zijn vrij”, “De bol”.

Hieronder een verkorte versie van Bread and Roses.

(met dank aan Ingeborg voor de opnames)

 

 

10 november 

Op 9 november 2022 mochten we enkele liedjes zingen tijdens de Kristallnachtherdenking.  Hier werd ook aandacht besteed aan de vele Bredase Joden die 80 jaar geleden gedeporteerd werden. Hun naambordjes waren nu aanwezig en hun namen werden opgelezen.

Met het lied “Mensen gevraagd” openden we de viering en we zongen o.a. ook “We mogen niet vergeten”, “De gedachten zijn vrij” en “Zo hard als je kan”.

 

Tijdens het voorlezen van de Joodse namen zongen en neurieden we Hineh Matov.

Met dank aan fotograaf Max Jongenelen.

28 augustus 

Dit is de dag dat precies 80 jaar geleden de deportatie van ruim 110 Bredase Joden plaatsvond. Velen hadden zich verdiept in deze materie en één of meerdere gedeporteerde Joden geadopteerd. Thuis werd een naambordje gemaakt.

De Facilitaire Werkplaats Breda had een mooie plattegrond van Breda gemaakt: Singel en spoorrails.

In de loop van de middag kreeg het naambordje een plaats. Symbolisch keerden de gedeporteerde Joden weer terug naar hun woonplaats.

Aan het begin van de wandeling over de spoorrails in de Speelhuislaan zongen wij  enkele toepasselijke liedjes zoals Hineh Matov, Mensen gevraagd, Je mond vol tanden, Oj Dort’n en Dire-gelt,

Aan het einde van de wandeling over het spoor kwam iedereen weer bij elkaar om te kijken naar een dansvoorstelling. Twee toespraken volgden. Tot  slot de samenzang van het lied van John Lennon “Imagine”.

Een voor velen zeer indrukwekkend evenement.

 

 

 

 

TEGENDEWINDMEE zingt ten bate van de mensen in Oekraïne

Kom jij ook?

Het was een geweldige avond! Velen kwamen ons koor versterken en samen hebben we vredesliederen gezongen. Zoals Hineh matov, Imagine, Zo hard als je kan, Iedereen is van de wereld, Dona nobis pacem. De geldelijke opbrengst is 341,20 euro. Schitterend. Het geld gaat naar de Mariakerk.

Zaterdag 12 maart droegen wij ons muzikaal steentje bij aan de actie “Schouder aan schouder”.

 

10 november 2021

Op 9 november werd traditiegetrouw in Breda de Kristallnacht herdacht. Ook wij mochten een muzikaal steentje aan deze herdenking bijdragen. Op onze setlist stonden o.a. “We mogen niet vergeten”, “Signalen”, “Imagine”, “Zo hard als je kan”.

Met dank aan Max (fotograaf).

 

9 november 2021

We hebben het gemist…we verlangden er sterk naar….en eindelijk konden/mochten we in september de repetities oppakken. Heerlijk om samen muziek te maken, te repeteren voor komende optredens.

Jazeker… op 6 november 2021 in Boekhandel Van Kemenade & Hollaers te Breda.

Tijdens haar boekpresentatie door Ilona Posthumus mochten wij enkele liederen zingen. “Imagine”, “Is this the world we created” en “Iedereen is van de wereld” passen zeer goed bij het boek.

Een sfeervolle bijeenkomst!

24 april 2021

Weer een stap verder!

Dat kun je wel stellen, want behalve dat we (kunnen) zoomen, wordt er ook gejamulust! Ge-watte?

Na een intensive voorbereiding van enkele maanden repeteert een klein groepje (3 zangstemmen en de 2 muzikanten) enkele liedjes met behulp van het programma Jamulus. Hierbij zit iedereen thuis achter de computer te zingen of te spelen. Onze “regisseur/machinist” Adrie V (wat heeft hij daar veel tijd in gestoken!). zit achter zijn computerscherm(en) en heeft het voor elkaar gekregen dat overige koorleden op een later tijdstip middels het programma Zoom ook thuis kunnen meeluisteren en/of meezingen.

Heel erg leuk om te doen en zo zie je elkaar toch weer. Beter iets dan niets, maar we verlangen allemaal wel naar de fysieke samenkomst om daar echt muziek te maken.

6 november 2020

De coronapandemie heeft veel te weeg gebracht en helaas zijn we nog niet aan het einde hiervan. Net zoals zo vele andere Nederlandse koren kunnen ook wij niet vooruit. We hebben een prachtig alternatief voor onze repetitieruimte (zie het nieuwsitem van 3 september 2020, hieronder) maar we mogen niet repeteren. Ondanks de afspraken die we keurig nakomen. Hoe houd je dan contact met elkaar?

en…

Gewoon, lekker een halfuurtje zoomen.

 

3 september 2020

Gisterenavond konden we niet terecht in De Pekhoeve maar we konden wel gebruik maken van een ruimte in het Chassé theater. En wat voor een ruimte: het podium van de grote zaal!!!!! Daar waar grote artiesten/cabaretiers/dansensembles het publiek vermaken. Immens groot: zo hoog, zo breed, zo lang.

Heel fijn dat we er terecht konden, we zagen elkaar weer, nieuwtjes konden worden uitgewisseld.

Maar…volgende keer weer gezellig in De Pekhoeve.

19 augustus 2020 

Eindelijk, ja eindelijk was het dan zover: we konden/mochten weer gaan repeteren.  Niet in onze vertrouwde, sfeervolle en gezellige ruimte. Daar zouden we zeker geen 1,5 meter afstand kunnen houden.  We zijn uitgeweken naar De Pekhoeve in Ulvenhout, waar we zeer gastvrij zijn ontvangen. Geen 1,5 maar 2 meter hebben we aangehouden en gisteren pasten de aanwezige koorleden daar gemakkelijk in. Als alle koorleden aanwezig zijn, kunnen we ook dan de 1,5 meter afstand hanteren.  Wel even wennen aan de ruimte, inzingen en stembanden losmaken was zeker geen overbodige luxe. Algehele indruk was zeer positief.

7 maart 2020

Wij waren uitgenodigd en hebben in Mondiaal Centrum toepasselijke liederen gezongen. Sfeervol!

Inderdaad….een gastoptreden tijdens het laatste nummer!

Volgend jaar weer?!

25 januari 2020

Na 11 jaar hebben wij afscheid genomen van “onze” repetitieruimte “Spelletjescafé De Zandloper”, omdat -zoals eigenaresse Marjo het zelf omschreef- “Zandloper—–zand erover”. Spelletjescafé gaat dus dicht. Heel jammer!!

Gelukkig kunnen we voortaan terecht in MUZI&ZO.

Een prima. sfeervolle locatie, gerund door een enthousiaste Gea!

De eerste repetities stonden in het teken van ons optreden bij alle Buurtkrachtmedewerkers van Breda. In de Rijnauwenstraat in Breda (wijk IJpelaar) werd een gezellige bijeenkomst voor deze mensen georganiseerd en wij mochten daar onze liedjes zingen. Voor dit dankbare, enthousiaste, goed luisterend publiek hebben wij o.a. Imagine, Knap het zelf maar op, Zorgeloos gezongen. De inhoud van deze nummers was voor het publiek herkenbaar!!!

Zondag 25 december 2019

Al vele jaren zingen wij in Breda onze liederen voor de vele vrijwilligers en dak- en thuislozen. Ook dit jaar stonden wij op deze Eerste Kerstdag in het sfeervol ingerichte Tientjescafé. Het welkom was wederom erg hartelijk.

“Meng je”, “De ijsbeer”, “Groningen Rhapsody”. Zomaar een kleine greep uit het lijstje van de door ons gezongen liederen.

Eric en Carla soleerden in het lied “Jesuke”. Voor de eerste keer!!! Chapeau!!!!

Al wie dit leest, wensen wij vanaf deze plek fantastische Feestdagen en een supergezond, muzikaal, sportief, energiek, onbezorgd 2020!!!!!!

Zaterdag 7 december 2019

Voor dit prachtige initiatief zijn wij graag actief!!

Met onze complimenten voor de prima organisatie.

Meer zien? Kijk eens op https://www.bndestem.nl/breda/schrijfactie-amnesty-international-in-breda-deze-verhalen-maken-echt-indruk~a7c7e687/  Een filmpje en een passende tekst.

Op zondag 10 november 2019 hebben we traditiegetrouw deelgenomen aan de jaarlijkse herdenking van de Kristallnacht. Een belangrijke dag uit het trieste verleden. Een dag die steeds weer herdacht moet worden.

Een herdenking om stil te staan.

Bloemen ter nagedachtenis.

Mooie, toepasselijke liederen. Ingetogen, met passie gezongen.

Samen naar gebedsruimtes van andere religies.

Artikel 1 van ONZE grondwet:

Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.”

Met dank aan fotograaf Max.